2018 Taslak Kuralları Açıklandı

0
3378

2018 sezonunda tüm branşlarda geçerli olacak ulusal ve mahalli kuralların taslakları, 23 Ocak itibariyle Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu TOSFED’in resmi web sitesinde yayınlandı.
Taslak kuralların 5 Şubat 2017 Pazartesi günü saat 17:00’a kadar askıda kalacağı açıklanırken görüş ve önerilerin [email protected] mail adresine yapılması gerektiği belirtildi.
Türkiye Ralli Şampiyonasında; İstanbul Rallisi ve Yeşil Bursa Rallisi’nin katsayısının 0.8’e düşmesi, Dünya Ralli Şampiyonası’na dahil Rally Turkey’in ilk gününün şampiyonaya puan verecek olması ilk dikkat çeken konular olurken, rallilerdeki seyirci özel etabı uygulaması zorunluluğu kaldırıldı. Ayrıca yarışma start listelerinde, Türkiye Ralli Şampiyonası sürücüleri, Historic Rally Şampiyonası sürücüleri ve Ali Sipahi Ralli Kupası sürücüleri birlikte yer alması kurala bağlandı.
Türkiye Offroad Şampiyonası’nda bugüne kadar devam eden 4 ayrı sınıf uygulaması 5’e yükseltildi ve SINIF SSV; Yani 4 Tekerlekli 4×4 motosikletler ve UTV tipi araçların da yarışlarının önü açılmış oldu. Buna göre Sınıf 1-2-3-4 aynı motor hacimlerine göre devam ederken 5.sınıf SSV de ayrı bir klasmanda değerlendirilecek.
Offroad takvimine bu sezon dahil olan DENDOFF organizasyonu Denizli yarışı 0.9 katsayıdan değerlendirilirken, geçen yılın en başarılı offroad yarışı seçilen VEZİROFF organizasyonu Vezirköprü yarışı şampiyonaya 1.1 katsayıdan puan verecek. Diğer yarışlar Ankara ANDOFF, Sinop SİNOFF, Sakarya 54 SPOR, İstanbul İPSK ve Karabük KARDOFF yarışları ise 1 katsayı üzerinden değerlendirilecek.
2017 sezonunda yeterli katılım sağlanamaması nedeniyle 2 erteleme sonrasında iptaline karar verilen rallikros şampiyonasında ise, 90’lı yıllarda uygulanan Türkiye Şampiyonası finaline dönüldü. Buna göre en az 3 yarıştan oluşan bölgesel otokros kupalarında kategorilerinde ilk 5 dereceyi paylaşan sürücüler, 01-02 Aralık tarihlerinde TOSFED tarafından düzenlenecek olan Türkiye Rallikros Şampiyonası finalinde mücadele etmeye hak kazanacaklar. 3 kategorinin şampiyonları final yarışı sonunda belirlenmiş olacak.2 araç ve 4 sporcudan oluşan takımların yarıştığı trial branşında ise Türkiye Şampiyonası aynı şekilde devam ederken, tekli yarış formatı X-Trial, mahalli olarak denenecek. Hatta 2018 sezonunda kulüplerin kendi aralarında 2-3 yarışlık bir kupa düzenlemesi de söz konusu… Tüm bunların yanı sıra, tırmanma, karting, drift ve klasik otomobil branşlarında bazı ceza ve güvenlik güncellemeleri haricinde önemli değişiklikler olmazken, 2018 sezonunda TCR klasmanına dönmesi kesinleşen pist şampiyonası kurallarının ilerleyen tarihlerde açıklanacağı belirtildi.

2018 TASLAK KURALLARI İÇİN TIKLAYINIZ

Facebook Yorumları

yorum