AVIS TPŞ 5. Ayak Yarışları Tamamlandı
TOSFED tarafından AVIS, Spor Toto, Tuzla Belediyesi ve Salados katkılarıyla düzenlenen AVIS 2026 Türkiye Pist Şampiyonası beşinci ayak yarışları, 11 bin seyircinin desteğiyle geride kaldı.

Maxi ve süper ayrı grupta 20 sporcunun mücadele ettiği organizasyonda; Maxi grupta ilk yarışın birinciliğini Ülkü Motorsport'dan Galip Atar kazanırken, Texaco Team AMS pilotu Seda Kaçan Bakan ikinci ve takım arkadaşı Berk Kalpaklıoğlu üçüncü sırada yer aldı. Günün ikinci yarışında ise SESA European GT Team'den Kamil Çat podyumun en üst basamağına çıkarken, Seda Kaçan Bakan ikinciliği ve Galip Atar üçüncülüğü kazanan isimler oldular.

Super grupta Orçun İnce galibiyet serisini 5. ayakta da sürdürdü ve her iki yarışı da birinci sırada tamamladı. Ülkü Motorsport'tan Emre Can Ünal ilk yarışta ikinci, ikinci yarışta ise üçüncü olarak podyuma çıkarken, ikinci yarışın ikincisi Recep Çelikkanat, ilk yarışın üçüncüsü ise Ülkü Motorsport'tan Sadi Angılcı oldular.

İlk yarışın takımlar birinciliğini Ülkü Motorsport kazanırken, ikinci yarışta birincilik kupası SESA European GT Team'in oldu. Kadın pilotlar klasmanında ise her iki yarışta da sıralama değişmedi ve Seda Kaçan Bakan birinci, Sevde Zehra Yıldırım ikinci ve Selen Aktaşgil üçüncü sırada yer aldılar.

AVIS 2026 Türkiye Pist Şampiyonası, 07-08 Kasım tarihlerinde TOSFED İstanbul Park'ta GT Grand Final ile birlikte düzenlenecek 6. ayak yarışları ile sona erecek.

