Şampiyon İkiliden Şok Ayrılık

0
2700

Kariyerinde 5 Türkiye Ralli Şampiyonluğu bulunan Yağız Avcı‘nın, bu şampiyonlukların dördünü birlikte kazandığı ve ayrıca 2012 Doğu Avrupa Ralli Şampiyonluğu ile 2017 Avrupa Ralli Kupası Birinciliği’ni elde ettiği co-pilotu Bahadır Gücenmez ile yolları ayrıldı.Bu ayrılığın en ilginç tarafı ise, Gücenmez’in kendi kendine aldığı bu kararı 7 yıl kader birliği yaptığı pilotu Yağız Avcı’ya sosyal medya üzerinden bildirmesi oldu. Şahsi instagram hesabında Avcı ile sarıldıkları bir fotoğrafı paylaşan Gücenmez “Kendimi bildim bileli duygularım ile hareket ederim ve etmeye devam edeceğim! Bu durum iyidir kötüdür bilemem ben böyleyim. 2010 yılından beri yarıştığım arkadaşımdan yine duygusal olarak ayrılma kararımı buradan bildirmek istedim . Çok güzel, çok kötü zamanlarımızda da sayısız başarılar ve sayısız hayal kırıklıkları yaşadık. Her ikimiz için de her şeyin çok güzel olacağı bir gelecek diliyorum. Her şey için teşekkürler @yagizavci” açıklamasını yaptı.
Bu kararı instagram paylaşımı ile öğrenen Yağız Avcı fotoğrafın altına “Keşke bana da söyleseydin” yorumunu yapmakla yetindi. 2017 sezonunu kişisel web sitesinde değerlendiren Red Bull pilotu Avcı 2017 sezonunun her açıdan çok öğretici olduğunu belirterek, sportif açıdan ziyade hayata dair belki de bugüne kadar en çok tecrübe edindiği sezon olduğuna dikkat çekti. Sportif tarafından baktığında da birçok şeyi bir arada yaşadıklarının altını çizen Yağız Avcı, birçok talihsiz anının yanı sıra, çok güzel anılar da biriktirdiklerini açıkladı.

“Bizim açımızdan Türkiye Ralli Şampiyonası her ne kadar talihsiz geçse de, aslında ‘herşeyde bir hayır vardır’ sözünü bir kez daha yaşadık. Balkan Ralli Kupası’na da dahil olan Rally Bulgaria ve Rally Troia’yı kazanarak Avrupa Ralli Kupası finali için Portekiz’de yapılacak ralliye gitmeye hak kazandık ve kötü geçen sezonu hedeflediğimizden daha yüksek bir başarıyla noktalamak için iyi bir fırsat oldu.

Motivasyonumuzu da oldukça yüksek tutan bu hedefimize, Portekiz’de yapılan Casinos do Algarve Rallisi’ni ilk sırada tamamlayarak ulaşmış olduk ve FIA Avrupa Ralli Kupası’nı kazandık! Babam Nejat Avcı’dan tam 20 yıl sonra aynı kupayı kazanmak da bizim için müthiş bir anı ve hikaye oldu. 

Tüm bu inişli çıkışlı süreçte gönülden yanımızda olan ve destekleyen herkese bir kez daha çok teşekkür ediyorum. Yeni sezondan görüşmek üzere, sevgiler…” açıklamasını yapan Yağız Avcı’nın sağ koltuğu için sürpriz bir isimle görüştüğü ve konunun çok yakında netleşeceği, Bahadır Gücenmez’in de kariyerine offroad ve baja yarışları ile devam edeceği konuşuluyor.

Facebook Yorumları

yorum